autisme-meisjes-en-vrouwenBijscholingsavond donderdag 8 december 2016
Update Autisme, met speciale aandacht voor meisjes en vrouwen


Ruim 100 mensen hebben de eerste bijscholingsavond van INTER-PSY Vechtdal Kliniek bezocht. Op donderdagavond 8 december was Brasserie Santé van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis gevuld met o.a. huisartsen, professionals uit de gezondheidszorg en het onderwijs. Daarnaast waren er mensen met autisme, familie en naasten van mensen met autisme, en andere belangstellenden.

 

De avond werd verzorgd door dr. Els Blijd-Hoogewys i.s.m. het INTER-PSY Autismeteam. Els Blijd-Hoogewys is klinisch psycholoog/psychotherapeut, manager behandelzaken en senior onderzoeker bij ggz-instelling INTER-PSY.

 

Blijd-Hoogewys legde uit dat meisjes en vrouwen met autisme niet altijd voldoen aan het standaardbeeld dat we hebben bij autisme. Daardoor worden ze vaker gemist, waardoor behandeling niet aansluit. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en video liet zij zien hoe meisjes en vrouwen hun beperking goed weten te verhullen. Helaas komt er meestal een moment dat deze meisjes en vrouwen toch vastlopen. Tijdens de avond kwam aan bod hoe dit, door betere herkenning, voorkomen kan worden.

 

Sheets presentatie 
De sheets van de presentatie op 8 december 2016 zijn hier te bekijken.