Werken bij INTER-PSY – Lotte van Elburg

“Veel vrijheid en veelzijdigheid”

Lotte van Elburg
Psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog

Na mijn opleiding Psychologie in Amsterdam was het moeilijk om in die regio een baan te vinden als beginnend psycholoog. In 2013 kreeg ik de kans bij INTER-PSY te starten in een werkervaringsplek binnen het Ouderenteam. Ik werkte op de locaties Groningen, Sappemeer, Veendam en Oosterwolde. Na een jaar kreeg ik een aanstelling als basispsycholoog volwassenen & ouderen. Ik vind het prettig dat ik veel vrijheid krijg binnen mijn werk. Er wordt veel zelfstandigheid verwacht van elke behandelaar en dit vertrouwen krijg je ook.

 

Ik ben inmiddels onderdeel van het INTER-team Oosterwolde. Een INTER-team is een vast heterogeen team en bestaat uit zorgprofessionals van alle disciplines. Alle specialismen komen samen binnen één team en daarbinnen worden alle psychische aandoeningen en patiënten van alle leeftijden behandeld. Binnen ons team ben ik o.a. het aanspreekpunt voor E-health en ouderen.

 

In 2015 werd ik gevraagd of ik me als psycholoog wilde aansluiten bij het FAS(D) team, aangezien ik in mijn opleiding veel ervaring heb opgedaan met neuropsychologisch onderzoek. Momenteel werk ik naast mijn werk binnen mijn INTER-Team eenmaal in de twee weken in Groningen binnen dit specialistische team. Binnen onze FASD polikliniek bieden we o.a. diagnostiek bij kinderen en volwassenen waarbij wordt vermoed dat er mogelijk sprake is van FAS (Foetaal Alcohol Syndroom) of FASD (Foetaal Alcohol Spectrum Disorder). FAS(D) omvat de mentale en fysieke tekortkomingen bij kinderen die tijdens de zwangerschap zijn blootgesteld aan alcohol.

 

In 2016 ben ik gestart met de opleiding tot GZ-psycholoog. De combinatie van werken en studeren is pittig en vraagt veel tijd, maar is het zeker waard. De opleiding en bijbehorende supervisie bieden veel nieuwe inzichten en het is fijn dat ik veel dingen direct kan toepassen in de praktijk. Ik zie het als een voordeel dat we bij INTER-PSY veel verschillende soorten patiënten zien, zodat ik met nieuw opgedane kennis direct aan de slag kan.

 

Het mooie aan mijn werk vind ik het contact met mensen en het kunnen bijdragen aan herstel en persoonlijke groei. De zoektocht samen met de patiënt, de puzzel… Helpen inzicht te bieden in wat er aan de hand is en hier vervolgens samen mee aan de slag. Dit spreekt mij erg aan. De veelzijdigheid, de vrijheid, de opleidingsmogelijkheden en de leuke collega’s maken dat ik het erg naar mijn zin heb hier!

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het algemeen telefoonnummer 050 – 364 34 09 of per e-mail: vacatures@inter-psy.nl 

Vacatures

Voor de meest recente vacatures klik hier