Succesformule brengt INTER-PSY naar 10-jarig jubileum

 

We bestaan deze maand 10 jaar! Dit jubileum hebben we ondermeer te danken aan een bedrijfsvoering die uniek is in het GGZ-landschap. INTER-PSY is op 9 februari 2009 opgericht, met de ambitie de GGZ te ontschotten en te destigmatiseren. Sinds 4 jaar gebeurt dat formeel in INTER-TEAMS: een inhoudelijk en organisatorisch unieke manier van werken die zowel patiënten als medewerkers veel voordelen biedt.

 

“Door te werken met vooruitstrevende en betrokken behandelaars, te investeren in een efficiënte back-office en te durven samenwerken met anderen zijn we in 10 jaar uitgegroeid tot een stabiele GGZ-instelling” vertelt Ayhan Tatlicioglu, de oprichter van INTER-PSY. “Ook collega-instellingen kijken met interesse naar onze manier van werken. Werden we lang als pionier met wilde ideeën gezien, inmiddels hebben we bewezen effectief te zijn met onze voorloper op netwerkgeneeskunde.” In de INTER-TEAMS werken professionals vanuit hun eigen expertise samen als autonoom team dat de patiënt in alle disciplines kan ondersteunen. De relatie met betrokkenen om de patiënt heen staat centraal, hierdoor kunnen patiënten eerder hun eigen roer weer overnemen.

 

We laten dit jubileum bepaald niet onopgemerkt voorbij gaan. “Wij zijn erg trots op onze medewerkers en willen vooral hen in het zonnetje zetten dit jubileumjaar”, zegt Ayhan. Voor medewerkers maar ook andere belangstellenden zit het jaar bomvol activiteiten, met als mooi hoogtepunt een symposium op 19 juni. Dat symposium is voor iedereen die iets wil leren over de geestelijke gezondheidszorg. Er zal ruimte zijn voor de afgelopen 10 jaar INTER-PSY en de ontwikkelingen binnen de GGZ, maar karakter getrouw is er vooral aandacht voor de inhoud: de plek van GGZ in de maatschappij, het steeds veranderende GGZ-landschap en hoe het stigma op geestelijke gezondheid nog meer doorbroken kan worden.

“Wij zijn erg trots op onze medewerkers en willen vooral hen in het zonnetje zetten dit jubileumjaar”

Dat laatste blijft ook de komende tijd een speerpunt voor onze jarige organisatie. Nog altijd ontstaan nieuwe ideeën vanuit de missie patiënten te helpen zodat zij met meer zelfvertrouwen, veerkracht en autonomie de regie over hun eigen leven kunnen krijgen en houden. Zo is psychiater en medisch directeur Carl Blijd gestart als sportpsychiater bij FC Groningen. Naast dat het waardevol voor de speler is, vertelt Carl: “we hopen hiermee de psychiatrie uit de taboesfeer te halen en te laten zien dat het heel normaal is om over je psychische gezondheid te praten.”

 

De link met een actief en sportief leven leggen we graag: we hebben een plek in het Topsportzorgcentrum, werken nauw samen met Inter-fysio en zijn de een van de initiators van De Gezonde Beweging. Ook voor eigen medewerkers staat vitaliteit hoog in het vaandel: er wordt Zumba en yoga door en voor collega’s gegeven en dit jaar kun je INTER-PSY in volle vaart voorbij zien komen bij de 4Mijl van Groningen en andere sportevenementen. Carl vult aan: “Onze medewerkers motiveren en inspireren in hun werk en daar buiten is een grote kracht van onze gezonde organisatie, op naar de volgende 10!”.