Begeleid zelfstandig wonen
Locatie: Oude Pekela

Oude Pekela huis
Voor wie?

Wil je graag op jezelf gaan wonen, maar lukt het (nog) niet helemaal alleen? Staat psychische
problematiek zelfstandig wonen in de weg? In Oude Pekela staat een prachtig historisch en ruim pand waar jongeren (jongens en meisjes) van 16 t/m 23 jaar begeleid zelfstandig kunnen wonen in een beschermde woonomgeving.

 

Begeleiding op maat
Binnen begeleid zelfstandig wonen krijg je de begeleiding waar jij behoefte aan hebt. De hulpverleners van Connecting Hands helpen onder andere bij administratieve taken, het verstandig leren omgaan met financiën of huishoudelijke taken zoals koken en schoonmaken. Het doel is dat je dit soort bezigheden uiteindelijk zoveel mogelijk zelfstandig kunt oppakken. Daarnaast is de begeleiding vaak gericht op werk, studie en sociale contacten. We kijken hierbij altijd naar jouw kracht, naar jouw talenten.

 

Samenwerking tussen INTER-PSY en Connecting Hands
GGZ-instelling INTER-PSY werkt voor begeleid zelfstandig wonen samen met Connecting Hands.
Connecting Hands is er voor cliënten met psychiatrische problemen en/of een lichte verstandelijke beperking die in reguliere zorgorganisaties vaak niet de hulp krijgen die bij hen past. Connecting Hands biedt o.a. ambulante begeleiding en zaterdagopvang en is gespecialiseerd in het begeleid zelfstandig wonen. De hulpverleners van Connecting Hands zijn flexibel, samenwerkingsgericht, out of the box denkers en motiveren de eigen kracht van cliënten en het netwerk. Voor specifieke behandelingen kan Connecting Hands eventueel doorverwijzen naar INTER-PSY.

 

Kosten
Vóór 2015 werd begeleid zelfstandig wonen gefinancierd vanuit de AWBZ. Vanaf 2015 is dit een taak van de gemeente. Voorheen had je een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Dit is een brief waarin staat op welke begeleiding je recht hebt. Heb je nog geen indicatie of loopt je indicatie dit jaar af? Dan kun je je melden bij de gemeente. Wij helpen je graag met de aanvraag bij de gemeente.

Daarnaast is een eigen inkomen vereist om de huur, verzekeringen en overige kosten voor levensonderhoud te kunnen betalen. De inkomsten kunnen afkomstig zijn uit werk, studiefinanciering, een uitkering of bijdrage van de ouders. Voor deze woning heb je recht op huurtoeslag, mits je voldoet aan de voorwaarden van de belastingdienst. Wil je meer informatie over de kosten en over de vergoeding waar je in jouw situatie recht op hebt? Neem dan contact met ons op via onderstaande contactgegevens.

 

Meer informatie
Je kunt vrijblijvend een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek en/of een rondleiding door het huis in Oude Pekela. Ook als je nog vragen hebt kun je contact opnemen via (058) 216 74 19 of info@connectinghands.nl.
Zie ook www.connectinghands.nl.


Adres woning Oude Pekela:
Feiko Clockstraat 167
9665 BJ Oude Pekela