Vraag aan behandelaar

Niet altijd alles is even duidelijk als je te maken hebt met de GGZ, of je nu een patiënt, ouder of andere betrokkene bent. Daarom verzamelen wij deze vraagstukken en vragen aan een behandelaar om deze te beantwoorden.

Deze keer de vraag van:

Ties (17): “Wat kun je als jongere verwachten van een intakegesprek?”
.

Orthopedagoog Iris antwoordt:

“Als je je als jongere aanmeldt bij INTER-PSY, word je samen met je ouders uitgenodigd voor een eerste intakegesprek. Tijdens het intakegesprek maak je kennis met je behandelaar. Om samen te onderzoeken wat er aan de hand is, wordt er besproken welke klachten je hebt en welke hulp je graag zou willen van INTER-PSY. Van tevoren ontvangen jij en je ouders een vragenlijst, zodat we hierover alvast wat informatie hebben. In het intakegesprek worden verdere afspraken gemaakt, bijvoorbeeld met wie je contact op kunt nemen als je klachten verergeren. Soms is het eerst nodig om verder onderzoek te doen voor je met behandeling kunt starten, bijvoorbeeld met aanvullende gesprekken met jou of je ouders of een onderzoek zoals een intelligentieonderzoek. Na het intakegesprek ontvang je dan een
uitnodiging voor verdere afspraken. Wanneer het duidelijk is wat er aan de hand is en welke hulp daarbij past, wordt dit in een plan (de behandelovereenkomst) vastgelegd, dat de behandelaar met jou bespreekt. Het kan soms voorkomen dat de behandelaar van INTERPSY je niet verder kan helpen met je vraag. Dan wordt er samen bekeken waar je wel terecht kunt.”

.

Heb jij ook een vraag? Mail ons dan via communicatie@inter-psy.nl