Mooi initiatief van onze collega Raisilyn voor de Wereld Downsyndroomdag op zaterdag 21 maart aanstaande:

 

Dinthe
Mijn naam is Raisilyn Huiting, secretaresse op locatie Verlengde Meeuwerderweg. Samen met mijn echtgenoot hebben wij drie dochters. Onze jongste dochter heet Dinthe en heeft het Syndroom van Down. Dinthe is een vrolijk meisje. Voor haar komst wisten wij niet zoveel over dit syndroom, behalve dat deze mensen over het algemeen vrolijk en puur zijn. Zij maken onze wereld mooier en kleurrijker. Kinderen zoals Dinthe leren ons te leven in het hier en nu en zien ons zoals we zijn. Zij maken een waardevol deel uit van onze maatschappij en laten ons zien dat ‘anders zijn’ mooi is.

Sokken
Een manier om dit uit te dragen is om deel te nemen aan Wereld Downsyndroomdag op 21 maart a.s. Deze dag wordt gevierd door twee verschillende sokken te dragen. Hiermee wordt er een duidelijke boodschap afgegeven: ‘anders zijn’ is heel gewoon! Door deze stappen samen te zetten vragen we aandacht voor diversiteit en inclusie.

Wereld Downsyndroomdag
Het was fantastisch te zien hoe bijvoorbeeld de inwoners van Curaçao deze dag in 2019 hebben beleefd. Leerlingen droegen Happy Sock’s, bedrijven deden actief mee, en op radio, televisie en sociale media werd aandacht besteed om bewustwording te creëren voor deze groep bijzondere mensen.

Dit heeft mij geïnspireerd om ook bij INTER-PSY een ludieke actie te starten. Wij gaan binnen INTER-PSY drie acties organiseren:

  1. Je kunt ‘held op sokken’ worden door een bestelling te plaatsen voor een paar mede door mij ontworpen sokken (voor volwassenen en kinderen). Zie afbeelding. De opbrengst gaat naar Stichting Downsyndroom. Bestellen kan via deze site https://www.downsyndroom.nl/product-categorie/kleding/
  2. Wil je geen sokken maar wil je wel een donatie aan Stichting Downsyndroom doen, op www.geef.nl/nl/actie/inter-psy-held-op-sokken-actie kun je doneren.
  3. Aangezien 21 maart op een zaterdag valt willen wij jullie allemaal oproepen om op donderdag 19 en vrijdag 20 maart verschillende sokken te dragen op het werk.