Geslaagde Webinar – Autisme bij meisjes


Afgelopen maandag organiseerde INTER-PSY een geslaagde webinar met als thema ‘autisme bij meisjes’. Hier namen ruim 400 zorgprofessionals en andere geïnteresseerden uit het hele land (en zelfs daarbuiten) aan deel.

De sprekers en experts op dit gebied dr. Els Blijd-Hoogewys en drs. Marrit Buruma brachten duidelijk naar voren dat de diagnose autisme bij meisjes vaker gemist wordt dan bij jongens en regelmatig pas veel later in de volwassenheid gesteld wordt. Dit komt onder andere omdat meisjes autisme op een andere manier uiten en ze op jonge leeftijd sociaal gedrag observeren en imiteren waardoor ze hun autismekenmerken kunnen camoufleren.

Wil je meer lezen over dit onderwerp, bekijk dan hieronder een eerder artikel van Els Blijd en Marrit Buruma over dit thema uit het Vakblad Vroeg of bestel het 1e boek van FANN ‘Lifehacks voor meiden met autisme. Handige tips voor dagelijkse problemen,’ dat binnen een paar weken uitkomt.

Jonge meisjes camoufleren kenmerken autisme – Els Blijd Marrit Buruma

Wil jij in de toekomst op de hoogte gehouden worden als er weer een lezing wordt georganiseerd ? Schrijf je dan nu hier in.