13 december: kennisbijeenkomst over games en Internet of Things in de zorg

Op zondag 13 december organiseert HEALTH i PORT voor haar members en partners een kennisbijeenkomst, met presentaties over een medische trainingsgame en Internet of Things voor de zorgsector. Hieronder een korte beschrijving van de presentaties.

 

Wereldwijd succes: medische trainingsgame Underground
Drs. Henk ten Cate Hoedemaker (abdominaal chirurg UMCG) en Tim Laning (eigenaar Grendel Games)

Henk ten Cate Hoedemaker (abdominaal chirurg) zag een noodzaak binnen het UMCG om het trainen van vaardigheden van chirurgen leuker te maken om zo de motivatie en participatie rondom trainen te vergroten. Op zijn initiatief ging het UMCG een samenwerking aan met Grendel Games, die de game Underground ontwikkelde voor de Nintendo Wii U. Met Underground kunnen chirurgen hun vaardigheden oefenen voor het doen van laparoscopie-operaties. Het spel is ontwikkeld voor de entertainment game-industrie, dus iedereen kan het spelen. Underground krijgt over de hele wereld laaiende kritieken van zowel de medische pers als de gamespers.

 

Internet of Things, innovatieve toepassingen voor de Zorgsector
Robbert Kelder, Consultant KPN 

robbertInternet of Things leeft en zeker in Noord-Nederland. We zien menig headline en nieuwsitem voorbijkomen maar de toepassingen in de echte wereld zijn vaak minder duidelijk. KPN Consulting laat zien wat Internet of Things is, wat er mee mogelijk is en ook wat Internet of Things niet is. Hierin wordt u meegenomen in de directe toepassingen in de zorg die vandaag al mogelijk zijn.